flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харківський апеляційний суд спростовує недостовірну інформацію, розміщену у соціальній мережі Facebook

21 січня 2021, 12:50

Харківський апеляційний суд  з приводу розміщеної  20 січня 2020 року в мережі Facebook інформації з висловлюваннями судження щодо «причетності працівниці суду  та її впливу у подальшому» на результат розгляду апеляції адвоката в інтересах підозрюваного у резонансній дорожньо-транспортній пригоді Дмитра Габишева, яка сталася 21 жовтня 2020 року на Окружній дорозі в районі Екопарку, внаслідок якої загинули 15-річна дівчина та її батько, повідомляємо про таке.

 

Габишева Вікторія Сергіївна, про яку йде нагадування у мережі Facebook,  працювала з 14 липня 2016 року по 04 листопада 2016 року на посаді головного спеціаліста фінансово-економічного відділу Апеляційного суду Харківської області, про що зазначено в особовій справі працівниці.  Апеляційний суд Харківської області ліквідовано Указом Президента України 29 грудня 2017 року.   

 

Нагадуємо, що дії такого характеру, з оціночними судженнями під час розгляду резонансної справи, свідчать про втручання до правосуддя та здійснення тиску на суддів, в провадженні яких перебуває справа.

 

З урахуванням статусу резонансної справи  стосовно підозрюваного Дмитра Габишева, інформуємо, що до Харківського апеляційного суду  адвокатом підозрюваного подано  апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Харкова від 14 січня 2021 року про продовження дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Визначено колегію суддів та призначено дату розгляду апеляційної скарги адвоката підозрюваного. Головуючий суддя Олена Кружиліна, судді колегії: Олександр Курило, Сергій Шабельніков. Розгляд апеляційної скарги призначено на 11 лютого 2021 року о 13-45 годині.   

 

Закликаємо всіх представників медіа та громадськості не створювати зайвого та безпідставного тиску на суддів під час розгляду резонансної справи.

 

Наголошуємо на неприпустимості розповсюдження недостовірної інформації та неприпустимості викривлення юридичних термінів щодо справ, які розглядаються Харківським апеляційним судом.

 

Звертаємося до представників громадськості та представників засобів масової інформації з вимогою дотримуватись основних стандартів подачі інформації, перевіряти її достовірність, використовувати саме таку інформацію, яка безпосередньо отримана представниками медіа від представників прес-служби суду, розміщена на офіційних сторінках сайтів Судової влади України, та виправляти недостовірно подану інформацію.

 

Про результати розгляду апеляційної скарги буде повідомлено на офіційній сторінці суду «Судова влада України» «Харківський апеляційний суд».  

 

 

За повідомленням пресслужби суду