flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олена Грошева взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правової політики

20 вересня 2021, 10:59

Голова Харківського апеляційного суду Олена Грошева взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, що проходило в місті Херсоні на базі Херсонського апеляційного суду.

Захід відбувся під головуванням Андрія Костіна, який є головою Комітету.

В ході робочого засідання було заслухано та обговорено інформацію створених в Комітеті робочої групи з підготовки законопроекту про зміну системи місцевих судів та робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової гілки влади.

Участь у роботі засідання також  взяли голови загальних апеляційних судів, в.о. Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, представники Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України, Програми USAID «Нове правосуддя», Офісу Ради Європи в Україні, голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга, начальник ГУ НП  в Херсонській області Олександр Прокудін.

Голова робочої групи з питань оптимізації мережі місцевих судів, народний депутат України Павло Павліш  під час робочого засідання  презентував карту нових окружних судів всіх областей України, що наразі перебуває на завершальному етапі узгодження.  

Присутні обговорювали можливі шляхи реорганізації системи місцевих судів, уточнення та деталізації нової карти місцевих судів у кожній з областей України, питання забезпечення належного рівня організації роботи майбутніх окружних судів та питання  забезпечення належного фінансування судової гілки влади.  

 

 

  За інформацією прес-служби суду