flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості в Харківському апеляційному суді

10 жовтня 2018, 18:30

Хто саме з юристів працює в Харківському апеляційному суді, яка кількість суддів та працівників апарату, як стати суддею та помічником судді, яка історія створення «Палацу правосуддя», такі питання цікавили відвідувачів під час Дня відкритих дверей нашого суду.  

До Харківського апеляційного суду знов завітали поважні гості – учні Харківської гімназії №46 імені М.В.Ломоносова Харківської міської ради Харківської області.

Захід проведено Харківським апеляційним судом спільно з робочим комітетом Харківського регіону Ради суддів України та приурочено до Дня юристів України.  

Школярів привітала голова суду, Антоніна Колтунова, та розповіла про доступ до суддівської професії, яка існує атрибутика у суді. Школярі отримали поради, як же стати справжнім справедливим суддею.  

Після дискусії з головою суду, 36 школярів відповідали на запитання щодо прав людини.

«Урок справедливості», круглий стіл та інтерактивна гра на знання Конституції України. 

Світлана Кругова, суддя Харківського апеляційного суду, Олексій Котеньов, член Ради суддів України, голова регіонального комітету Ради суддів України, Олена Жупанова, суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області, член робочої групи від суддів Харківського регіону при Раді суддів України, прес-секретар суду Євгенія Бондаренко для школярів підготували цікаві інформативні ролики.

Чи сперечався хтось і колись, чому виникають суперечки і як їх можливо вирішити, хто зі школярів вважає себе справедливим, і чи хочуть вони себе перевірити. На ці запитання почесні відвідувачі екскурсії змогли отримати відповіді, подивившись мультфільм «Кінь проти хом’яка» (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.  

Під час інтерактивної гри на знання прав Конституції України від школярів лунали питання та відповіді, яке саме право відображено в конкретному випадку у відео - сюжеті, та як забезпечити непорушність своїх прав, але й бути обізнаним про свої обов’язки як громадянина нашої Держави.    

В суді планують і далі проводити Дні відкритих дверей для Харків’ян.   

 

 

 Прес-служба суду