flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено дію тимчасових заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19 та особливий режим роботи суду

03 квітня 2020, 17:00

Розпорядження в.о.голови Харківського апеляційного суду щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19:

 

Відповідно до положень статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06 квітня 2000 року № 1645-III, підпункту 2 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 530-IX, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30 березня 2020 року № 540-IX, у зв’язку із введенням на території України карантину на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (з наступними змінами та доповненнями), беручи до уваги офіційне звернення Президента України В.О.Зеленського щодо невідкладних загальнодержавних заходів, спрямованих на подолання поширення коронавірусу, Рекомендації щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу СОVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, затверджених рішенням Ради суддів України № 19 від 17 березня 2020 року, пункту 12 Протоколу № 6 позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, зважаючи на заборону залізничного та автобусного транспортного сполучення між населеними пунктами, обмеження щодо роботи наземного міського транспорту, наказ Департаменту інфраструктури виконавчого комітету Харківської міської ради від 17 березня 2020 року про заборону роботи Харківського метрополітену з 20 год. 00 хв. 17 березня 2020 року, рішення Вищої ради правосуддя від 26 березня 2020 року № 880/0/15-20 «Про доступ до правосуддя в умовах пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», з метою попередження та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, захисту життя та здоров’я громадян, суддів і працівників апарату суду, враховуючи винятковість та особливу небезпеку вказаної ситуації, керуючись статтею 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», -

 

Зобов’язано вжити ряд заходів:

 

  1. Тимчасово, у період з 04 квітня до 24 квітня 2020 року, проводити розгляд судових справ у судових засіданнях з дотримання карантинних заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (з наступними змінами та доповненнями) та положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30 березня 2020 року № 540-IX, та Рішення Зборів суддів Харківського апеляційного суду від 03 квітня 2020 року
  2. Призупини на період до 24 квітня 2020 року:

2.1 проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

2.2 проведення будь-яких масових заходів, не пов’язаних з розглядом судових справ, зокрема круглих столів, семінарів, оглядових екскурсій, брифінгів, прес-конференцій, навчань тощо та участі в цих заходах суддів і працівників апарату.

  1. Начальнику відділу господарського забезпечення Тутову Є.М. організувати та забезпечити:

3.1. проведення не менше ніж раз на дві години вологого прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів таких приміщень Харківського апеляційного суду: інформаційний центр, контрольно-пропускні пункти, вестибюлі, коридори, каб. №№ 133, 138, 139, 142, 145 та 202, санітарні вузли, зали судових засідань;

3.2 здійснення постійного контролю за наявністю та оновленням засобів особистої гігієни в санітарних вузлах суду.

  1. Начальнику фінансового-економічного відділу Химим М.О. забезпечити оперативну видачу технічним працівникам всіх необхідних матеріально-технічних, миючих та дезінфікуючих засобів, необхідних для підтримання належного санітарного порядку в суді.
  2. Суддів та працівників апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, невідкладно повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я, а також відділ кадрового забезпечення та державної служби.
  3. Рекомендувати учасникам судових процесів:

- прибувати до приміщення Харківського апеляційного суду із спеціальними засобами захисту (медичними масками, медичними бахілами тощо);

- знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту, телефон та засоби поштового зв’язку).

  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу приміщенням суду не дозволяється.
  2. Організувати гнучкий графік роботи суддів та працівників апаратів судів.
  3. Суддям при формуванні графіку розгляду судових справ зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня та збільшити інтервали між ними.
  4. Обмежити доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками проваджень.
  5. Судові засідання проводити з використанням суддями та сторонами у справах засобів індивідуального захисту.
  6. Забезпечити працівникам апарату суду можливість виконання посадових обов’язків дистанційно, за наявності технічної можливості.
  7. Заборонити пропуск до приміщення Харківського апеляційного суду відвідувачів без спеціальних засобів захисту (маска для обличчя, респіратор, медичні бахіли тощо).

 

Шановні громадяни!

Просимо з порозумінням ставитися до тимчасової ситуації, бережіть своє здоров’я і здоров’я інших громадян!

Слідкуйте за оновленням інформації з офіційних сайтів суду.

 

         За інформацією прес-служби суду