flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація з приводу інциденту, який стався 8 липня 2021 року після апеляційного розгляду матеріалів щодо перегляду запобіжного заходу громадянину Туреччини

09 липня 2021, 12:26

У зв’язку з поширенням представниками медіа інформації про інцидент, який стався після закінчення апеляційного розгляду матеріалів щодо обрання запобіжного заходу громадянину Туреччини вважаємо за доцільне повідомити про таке.  

8 липня 2021 року колегією суддів Харківського апеляційного суду розглядалася апеляційна скарга прокурора відділу Харківської обласної прокуратури на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду міста Харкова від 25 травня 2021 року про відмову у задоволенні клопотання прокурора застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (екстрадиційний арешт) відносно громадянина Туреччини.   

Колегією суддів після виходу з нарадчої кімнати проголошено резолютивну частину ухвали, та постановлено рішення про задоволення апеляційної скарги прокурора. Скасовано ухвалу слідчого судді районного суду, задоволено клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, для забезпечення видачі особи (екстрадиційного арешту) до вирішення Офісом генерального прокурора питання про його видачу та фактичну передачу компетентним органам.

Контроль за виконанням ухвали покладено на начальника   відділу міжнародного співробітництва Харківської обласної прокуратури.

Резолютивна частина ухвали негайно була видана для виконання а судова колегія продовжила розгляд інших справ, призначених за списком у цей день.

Подальше несвоєчасне прибуття спеціалізованого конвойного підрозділу для виконання вимог ухвали не залежить від діяльності суду.

 

 

За інформацією прес-служби суду