flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ЗМІ! Інформація про апеляційний розгляд скарг захисників, поданих в інтересах учасників конфлікту за подіями навколо елеватора на Зміївщині.

11 жовтня 2018, 19:44

11 жовтня 2018 року колегіями суддів Харківського апеляційного суду відбувався  розгляд апеляцій захисників  підозрюваних ще п’яти з двадцяти трьох осіб, поданих на ухвали слідчих суддів Київського районного суду міста Харкова  щодо обрання учасникам конфлікту навколо комплексу «Зерновий елеватор» запобіжних заходів. Серед них і підозрюваний Олег Ширяєв.

Нагадуємо, учасникам конфлікту органом досудового розслідування оголошено про підозру за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї). 

Події конфлікту зі стріляниною навколо елеватору розгорталися в селищі Занки Зміївського району Харківської області  11 вересня 2018 року.

Ухвалами слідчих суддів Київського районного суду міста Харкова від 13 та 14 вересня 2018 року всім підозрюваним застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Колегіями суддів Харківського апеляційного суду сьогодні, 11 жовтня 2018 року, у відношенні Олега Ширяєва та ще двох  осіб, прийняті рішення про залишення апеляційних скарг захисників без задоволення а постанов слідчих суддів Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, без змін.

У відношенні двох підозрюваних з цих п’яти осіб, справи щодо яких сьогодні слухались судовими колегіями, у зв’язку з неявкою адвокатів, прийняті рішення про відкладення розгляду.  

Судові колегії продовжать розгляд апеляцій у відношенні цих семи підозрюваних 18 та 22 жовтня 2018 року  (зал судових засідань №13, 1-й поверх).   

 

 

Прес-служба суду