flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд продовжить перегляд ухвал слідчих суддів підозрюваним в знущаннях над затриманими та одержанні неправомірної вигоди працівникам поліції.

24 жовтня 2018, 16:00

25 жовтня 2018 року судова колегія продовжить розгляд апеляції захисника та апеляції прокурора у відношенні двох з чотирьох підозрюваних працівників сектору патрульної поліції, поданих на ухвали слідчих суддів Червонозаводського районного суду міста Харкова про обрання працівникам поліції запобіжних заходів.

Поліціантам органом досудового розслідування оголошено про підозру за ч.2 ст.365 та ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб). 

Серед підозр працівникам поліції інкриміновано випадки перевищення службових повноважень у липні цього року, під час несення служби на станції метрополітену «Південний вокзал», за фактом насильства над чоловіком, якого патрульні затягли до поліцейської кімнати та  застосували насильство.

Ухвалами слідчих суддів Червонозаводського районного суду міста Харкова від 28 вересня 2018 року трьом підозрюваним працівникам патрульної поліції застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою у слідчому ізоляторі строком на 60 днів, до 24 листопада 2018 року включно.

Ще у відношенні одного працівника поліції районним судом клопотання слідчого органу задоволено частково і застосовано до підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.  

Розгляд апеляції прокурора прокуратури Харківської області у відношенні одного з підозрюваних, якому районним судом застосовано цілодобовий домашній арешт, відбудеться  25 жовтня 2018 року о 10 год. 45 хв.

Розгляд апеляційної скарги захисника, поданої в інтересах одного з чотирьох підозрюваних, відбуватиметься  25 жовтня 2018 року о 10 год. 15 хв.

Розгляд ще одної апеляційної скарги захисника в інтересах ще одного з підозрюваних, якому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, відбудеться 01 листопада 2018 року о 11 год. 30 хв.

Раніше, 18 жовтня 2018 року, у відношенні одного з чотирьох фігурантів – працівника поліції, судовою колегією прийнято рішення залишити подані захисниками апеляції без задоволення, а обраний слідчим суддею районного суду запобіжний захід у виді тримання під вартою – без змін.

 

Всі справи розглядатимуться судовими колегіями у залі судових засідань №13, 1-й поверх.

 

 

Прес-служба суду