flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Харківському апеляційному суді проходить зустріч суддів Верховного Суду з головами місцевих і апеляційного судів, суддями Слобожанщини.

09 листопада 2018, 12:50

В Харківському апеляційному суді проходить зустріч суддів Верховного Суду з головами місцевих і апеляційного судів, суддями Слобожанщини.

У зустрічі беруть участь Гулько Борис Іванович, голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, Щепоткіна Валентина Володимирівна, заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, Луспеник Дмитро Дмитрович, Секретар Пленуму Верховного Суду.

Під час першої частини обговорили проблемні моменти у спрощеному провадженні цивільного процесу; розгляд яких категорій справ не є припустимим у порядку спрощеної процедури та чи можна залучати третіх осіб під час такої процедури.  

Надалі – розгляд скарг окремого обвинувачення, чи може прокурор бути суб’єктом оскарження у  справах за скаргами приватного обвинувачення.

Також висвітлені проблемні питання щодо розкриття постанов з негласних розшукових дій. Питання оскарження у кримінальному провадженні постанов в порядку статті 299 КПК України.

Доведені до відома останні рішення Великої Палати Верховного Суду під час розгляду справ судом присяжних; який правильний підхід потрібен під час розгляду угод про визнання винуватості, якщо дві особи у скоєнні одного кримінального правопорушення, але за різними кримінальними провадженнями.

Зупинилися і на інших питаннях застосування норм матеріального та процесуального цивільного і кримінального права.

Наразі зустріч триває.

Друзі, слідкуйте за новинами.

Надалі, відеорепортаж сьогоднішнього заходу.