flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харківський апеляційний суд скасував домашній арешт батьку, який викинув свого сина з вікна четвертого поверху, застосувавши тримання під вартою.

29 січня 2019, 10:16

Сьогодні за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Чугуївського міського суду Харківської області про обрання 40-річному мешканцю міста Чугуєва, який викинув з вікна четвертого поверху квартири свого п’ятирічного сина, запобіжного заходу, колегія суддів прийшла до висновку про наявність підстав до задоволення апеляційної скарги прокурора в межах заявленої апеляції.

Органом досудового розслідування чоловіку оголошено про підозру за ч.2 ст.15, п.2 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене відносно малолітньої дитини). 

За обставинами підозри: в січні цього року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у приміщенні дитячої спальної кімнати в нічний час, за допомогою рукоятки відчинив вікно, взяв до рук малолітнього сина, який спав, та викинув через віконний отвір. Дитина впала з четвертого поверху на поверхню землі, отримавши тілесні ушкодження різного ступеню, в результаті чого була госпіталізована.

Слідчим суддею районного суду цьому батьку застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За результатами розгляду ухвала слідчого судді про відмову в задоволенні клопотання органу досудового розслідування та застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту скасована.

Колегією суддів апеляційного суду постановлено нову ухвалу, якою клопотання органу досудового розслідування задоволено. До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 13 березня 2019 року.

Строк тримання під вартою постановлено рахувати з моменту фактичного затримання.

Повний текст ухвали буде складено та проголошено 01 лютого 2019 року.

З мотивами прийнятого колегією суддів рішення зацікавлені особи мають можливість ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Єдиний унікальний номер справи №636/127/19.

 

 

Прес-служба суду