flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив під вартою одного з підозрюваних у вбивстві військовослужбовця Віталія Черняка у місті Чугуєві.

25 березня 2019, 15:30

Сьогодні колегією суддів Харківського апеляційного суду відбувався  розгляд апеляційної скарги захисника стосовно обраної 15-річному мешканцю міста Чугуєва, підозрюваному у замовному вбивстві військовослужбовця Віталія Черняка, міри запобіжного заходу.

В апеляційній скарзі захисником ставилося питання про обрання більш м’якого запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою.

Колегія суддів апеляційного суду відмовила в задоволенні апеляційної скарги захисника, залишивши обраний запобіжний захід – тримання під вартою в умовах слідчого ізолятору без змін. 

Нагадаємо, чотирьом підозрюваним у вбивстві військовослужбовця, серед яких двоє неповнолітніх, ухвалами слідчих суддів районного суду обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, до 15 травня та 16 травня 2019 року включно.   

Органом досудового розслідування  оголошено про підозри за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб). 

Серед підозр за обставинами злочину – четверо осіб, серед яких п’ятнадцятирічний та шістнадцятирічний неповнолітні, до початку злочину домовилися про спільне його виконання. У лісосмузі неподалік від військової частини, розташованої в місті Чугуєві, на замовлення 22-річної  харків’янки, троє підозрюваних мешканців Чугуєва вчинили умисне вбивство військового контрактника, 27-річного Віталія Черняка, спричинивши жертві численні поранення ножами по різним частинам тіла. Всі обставини вбивства фіксували на мобільний телефон та в подальшому продемонстрували замовниці. 

З мотивами прийнятого колегією суддів рішення зацікавлені особи мають можливість ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Єдиний унікальний номер справи №636/1000/19.

 

 

Прес-служба суду