flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа за обвинуваченням Олени Зайцевої і Генадія Дронова надійшла в провадження апеляційного суду

01 квітня 2019, 15:33

01 квітня 2019 року в провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова за фактом трагічної дорожньо-транспортної пригоди 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечнікова. Після зіткнення автомобілів «Лексус» та «Фольксваген» загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані.    

Протоколом автоматичного розподілу судових справ визначено колегію суддів Харківського апеляційного суду, яка розглядатиме справу. Головуючий у справі – суддя Володимир Протасов, судді: Олена Грошева і Вікторія Яковлева.

Нагадуємо, вироком Київського районного суду 26 лютого 2019 року Геннадія Дронова і Олену Зайцеву визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 КК України. Кожному з обвинувачених призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Строк відбування покарання Геннадію Дронову ухвалено рахувати з 08 листопада 2017 року. Олені Зайцевій строк відбування покарання ухвалено рахувати з 18 жовтня 2017 року. Задоволені цивільні позови потерпілих. Вироком визначено відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад сім мільйонів гривень. Відшкодування Геннадію Дронову та Олені Зайцевій призначено солідарно.

Апеляційні скарги на вирок Київського районного суду міста Харкова подані Оленою Зайцевою, її захисником Юлією Плетньовою та захисником Генадія Дронова, Сергієм Перепелицею.     

Про подальший хід справи повідомлятимемо додатково.

Єдиний унікальний номер справи №640/1664/18.

 

 

 За інформацією прес-служби суду.