flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для працівників апаратів судів Харківщини відбувся тренінг метою якого є дослідження рівня задоволеності відвідувачів судів окремими аспектами.

24 квітня 2019, 15:19

В Харківському апеляційному суді відбувся триденний тренінг для працівників апарату судів Харківщини «Застосування Системи оцінювання роботи суду (СОРС) та проведення опитувань за методологією карток громадського звітування» .

Захід проведено громадською спілкою «Мережа правового розвитку» в рамках Програми USAID  «Нове правосуддя».

В навчанні взяли участь працівникі апаратів судів загальної, адміністративної і господарської юрисдикцій Харківщини, керівники апаратів судів та помічники суддів.

Метою тренінгу визначено підвищити обізнаність представників судів щодо міжнародних стандартів роботи суду; підвищити знання та навички представників судів з оцінювання роботи суду в цілому та практичного застосування СОРС, з проведення опитувань відвідувачів судів за методологією КГЗ (карток громадянського звітування).

Організатори тренінгу зазначили, що однією з принципових новацій судової реформи в Україні передбачено судове адміністрування. Одним з них є оцінювання якості роботи суду, що є основою системи управління, якістю та ефективністю судочинства. СОРС розроблена для того, аби допомогти судам вдосконалювати організацію своєї роботи задля досягнення належного рівня відповідності суспільним очікуванням щодо продуктивності та ефективності судових процедур, якості судових послуг та задоволеності роботою суду громадян-учасників судових проваджень.

Учасникам тренінгу презентовано Посібник «Система оцінювання роботи суду: стандарти, критерії, показники та методи». Посібник розроблено та рекомендовано робочою групою з розробки системи оцінювання якості роботи суду за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя», затверджено Радою суддів України.

До вибірки в опитуванні включені фактично всі суди України.

Сам процес анкетування розпочнеться у травні 2019 року.

 

 

За інформацією прес-служби суду.