flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч суддів з представниками міжнародної моніторингової експертної місії «Право-Justice»

27 травня 2019, 15:15

В Харківському апеляційному суді відбулась робоча зустріч  суддів першої і апеляційної інстанцій загальних судів Харківської області з представниками міжнародної моніторингової експертної місії «Право-Justice».

Серед представників місії  «Право-Justice» - міжнародні експерти Ремко Ван Рі та Жан Лагадек, національний експерт Семен Кравцов.

Метою зустрічі стало обговорення питань імплементації Цивільного процесуального кодексу України, що набув чинності у 2017 році.  

Експерти розповіли про зарубіжний досвід існування цивільного процесу. Зазначили, що Проект «Право-Justice» здійснює аналіз процесу імплементації Цивільного та Господарського процесуальних кодексів України, і для місії дуже важливу роль відіграє думка саме суддів, які застосовують положення цих Кодексів на практиці.

 Під час зустрічі були обговорені питання тиску на суддів та суд, заходи та механізми забезпечення незалежності суддів на законодавчому рівні під час відправлення правосуддя.

Присутні на заході судді мали змогу поділитися власною практикою, обмінятися думками та проблемними питаннями застосування Цивільного процесуального кодексу України.

Експертів Проекту «Право-Justice» цікавили питання судової реформи нашої країни, також розповіли про досвід в інших країнах з цього приводу.   

Наприкінці зустрічі учасники заходу заповнили опитувальник щодо проблемних питань імплементації Цивільного процесуального кодексу України. 

 За повідомленням прес-служби суду