flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення суддів кримінальної палати щодо вирішення питання гострої нестачі суддівських кадрів

05 червня 2019, 14:23

Після проведення оперативної наради суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Харківського апеляційного суду, судді звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та інших державних органів, відповідальних за кадрове суддівське наповнення.

Зокрема, у зверненнях суддів йде мова про необхідність пришвидшення органами, уповноваженими для цього на державному рівні, вжиття відповідних заходів для кадрового наповнення штатних посад суддів.

 Склалася критична ситуація у судові палаті з розгляду кримінальних справ. Працює 7 суддів, з яких формуються дві колегії. Між тим, Харківський апеляційний округ є одним з найбільших в Україні та налічує 37 місцевих загальних судів міста Харкова та Харківської області.

Судді зазначають, що станом на 03 червня 2019 року кожен з них має в провадженні близько 800 справ та матеріалів кримінального судочинства. А середньомісячне навантаження за п’ять місяців 2019 року на суддів, які розглядають кримінальні справи, складає в середньому 150 справ та матеріалів.

Розгляд кожної судової справи потребує ґрунтовного та всебічного вивчення її матеріалів, змісту апеляційних скарг, доводів сторін, аналізу відповідної судової практики, участі в численних судових засіданнях, складання повних текстів судових рішень.

Через ситуацію, яка склалася з кількісним складом суддів кримінальної палати, справи вимушені призначати на 2020 рік.

У зверненнях мова йде про вирішення питання прискорення заповнення наявних вакантних посад суддів та невідкладного оголошення конкурсу до  апеляційних судів.

 

 

За інформацією прес-служби суду