flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено розгляд апеляційної скарги щодо запобіжного заходу Артему Песиголовцю, підозрюваному у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень лозівчанину Максиму Кібалці

11 липня 2019, 16:50

Колегія суддів відклала розгляд апеляційної скарги захисника Артема Песиголовця, підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень,  спричинивших смерть 30-річного мешканця міста Лозова Харківської області – Максима Кібалка.

Як повідомила колегія суддів, від підозрюваного надійшло клопотання про відмову від участі в режимі відеоконференції в судовому засіданні. Підозрюваний просить розглядати справу в його безпосередній присутності, доставивши до суду. В судове засідання апеляційного суду, також,  не з’явився прокурор. 

 Захисник під час початку судового засідання підтримав клопотання свого підзахисного та висловив думку про необхідність відкладення розгляду апеляційної скарги.

Колегія суддів, порадившись на місці, задовольнила клопотання підозрюваного. Розгляд апеляційної скарги відкладено на 18 липня 2019 року о 12 год. 15 хв. Вирішено доставити в наступне судове засідання підозрюваного, а також повторно викликати прокурора.   

За обставинами інкримінованих органом досудового розслідування подій – у місті Лозова Харківської області 19 червня 2019 року приблизно о 02-00 годині внаслідок словесної сварки Артем Песиголовець наніс один удар кулаком в обличчя Максиму Кібалці, від якого останній впав та вдарився потилицею об асфальт. 21 червня 2019 року Максим Кібалко помер у відділені інтенсивної терапії Лозівської ЦРЛ.

Підозра органом досудового розслідування пред’явлена Артему Песиголовцю за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Ухвалою слідчого судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 24 червня 2019 року підозрюваному Артему Песиголовцю було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 22 серпня 2019 року, взявши його під варту з зали суду.

Головуючий у справі про перегляд запобіжного заходу – суддя Олена Кружиліна.

Єдиний унікальний номер справи 629/2820/19.

 

За інформацією прес-служби суду.