flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено апеляційний розгляд запобіжного заходу підозрюваному у побиті харківського оператора теленовин Вадима Макарюка

25 липня 2019, 17:50

Колегія суддів відклала розгляд апеляційної скарги прокурора на ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Харкова про обрання запобіжного заходу підозрюваному у побиті оператора теленовин Михайлу Базалєю.

Колегія суддів повідомила, що стороною захисту було подано апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді про обрання запобіжного заходу підозрюваному Михайлу Базалєю, яка на цей час судом не отримана.

Присутні в судовому засіданні захисники, підозрюваний та прокурор висловили думку про необхідність відкладення апеляційного розгляду, - для забезпечення підозрюваному права на захист.

Апеляційний розгляд справи відкладено на 01 серпня 2019 року на 09 год. 45 хв.

Нагадуємо, ухвалою слідчого судді Київського районного суду міста Харкова від 16 липня 2019 року Михайлу Базалєю було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем мешкання та заборонено його залишати без дозволу слідчого органу, прокурора або суду цілодобово, в межах строку досудового розслідування, до 10 серпня 2019 року.  

Підозра Михайлу Базалєю органом досудового розслідування пред’явлена за частиною 3 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та частиною 2 статті 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

За обставинами подій – 07 червня 2019 року на території торгівельного центру «Барабашово» стався конфлікт серед підприємців та представників громадських об’єднань. Під час конфлікту був жорстоко побитий оператор місцевої служби теленовин Вадим Макарюк.

Головуючий у справі – суддя Валерій Бездітко.

Судді колегії – Віктор Цілюрик, Ярослав Чопенко.

Єдиний унікальний номер справи 640/11629/19.

Апеляційний розгляд відбудеться у залі судових засідань №13 Харківського апеляційного суду, 1 поверх.

 

Прес-служба суду