flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація Проекту «Впровадження відновного правосуддя в Україні»

24 жовтня 2019, 15:15

Відбулась презентація Проекту «Впровадження відновного правосуддя в Україні», який реалізується спільно з Координаційною Радою, Інститутом миру і порозуміння та Центром права та посередництва.

         Напрямок роботи у сфері реформування системи відновного правосуддя із залученням громади – відновне правосуддя – розпочався ще у 2002 році. З 2003 року було сформовано громадську ініціативу з впровадження медіації у кримінальних справах. Станом на 2011 рік у восьми Центрах відновних практик у громаді в Україні відбулося 364 медіації у кримінальних справах.

Представники Проекту – Роман Коваль,  медіатор, тренер, голова правління Інституту миру і порозуміння, Світлана Петрова, медіатор, тренер, голова правління Центру права та посередництва, Олена Юшкевич, Олена Тютюник, Наталія Вербієнко, - медіатори, ведучі програм примирення.  

Харківський апеляційний суд на заході представляли Антоніна Колтунова, голова Харківського апеляційного суду, Микола Савенко, суддя – секретар судової палати з розгляду кримінальних справ, Олександр Курило, суддя Харківського апеляційного суду.

Також, в обговореннях Проекту взяли участь судді Харківщини, представники органів прокуратури, представники Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та медіатори.  

Сам Проект «Відновне правосуддя в Україні» запроваджується шляхом створення платформ в шести регіонах України для підвищення рівня обізнаності та впровадження систем медіації між потерпілими і правопорушниками.

Метою пілотного Проекту є зміцнення спроможності українських громад здійснювати відновне правосуддя для боротьби зі злочинністю, вирішення конфліктів і сприяння примиренню шляхом створення механізмів застосування відновного правосуддя.      

      

За інформацією прес-служби суду