flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тренінг «Зв’язки з громадськістю в судах»

19 грудня 2019, 13:26

 

 

Тренінг «Зв’язки з громадськістю в судах», який провели на Харківщині, знову порушив тему довіри до суду.
Як цю довіру підтримувати, відновлювати або будувати з нуля, ділилися досвідом експерти Консультативної Місії Європейського Союзу та тренера Ради суддів України.

«Змінюйте слова,- і ви змінюватимете світ» ,- саме так розпочав свою частину тренінгу Хаасе Ресенбро та Ільмар Кахро, радники із стратегічних комунікацій Консультативної Місії Європейського Союзу.
Прозорість функціонування органів державної влади вважають однією з головних ознак демократії. Створення ефективної системи взаємодії судів, засобів масової інформації та громадських організацій є одним із пріоритетних напрямів демократизації в сучасній Україні.
Сьогодні відкритість суду – вимога часу. Неможливо забезпечити справедливе правосуддя, якщо воно не є відкритим для громадськості. Саме цього вимагають сучасні світові демократичні стандарти судочинства.
18 грудня 2019 року Консультативною місією Європейського Союзу (КМЕС) спільно з Радою суддів України, Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України проведено одноденний семінар-тренінг для суддів-спікерів на тему «Зв’язки з громадськістю в судах».
Підвищення обізнаності суддів у створенні комунікаційних механізмів стало основною метою семінару.
На заході, важливому та актуальному у формуванні нових за формою та конструктивних за змістом взаємин із журналістами та громадськістю, спікерами виступили радник із стратегічних комунікацій КМЕС Хассе Ресенбро (Данія), радник із стратегічних комунікацій КМЕС Ільмар Кахро (Естонія), суддя Львівського окружного адміністративного суду, колишній Голова комітету Ради суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич, представник прес-служби Ради суддів України Ольга Какауліна.
Від Харківського апеляційного суду участь у заході взяли голова суду, Антоніна Колтунова та суддя-спікер Світлана Кругова.

Під час заходу учасники ознайомилися з існуючими загальними правилами спілкування з представниками медіа, отримали практичні рекомендації щодо підготовки та поводження під час інтерв’ю та прес-конференцій. Не оминувши теми про роль і важливість використання веб-сайтів судів та сторінок у соціальних мережах для висвітлення роботи суду, говорили про практикум цього напрямку.

 

За інформацією прес-служби суду